Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с осветлението в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Fernando Покажи съобщение
    Здравейте Алфисти,

Имам проблем с осветлението в купето.Когато отворя шофьорската врата лампичката в купето светва и изгасва.Понякога въобще не светва а виждам,че отзад има още една лампичка на тавана която въобще не свети.Не съм сигурен дали е от бушон защото понякога си светва предната лампичка.Ако някой го е имал този проблем нека помогне.
    Благодаря предварително.

Аlfa Romeo 146 TS 1,4 - 1997 г.
    А какво става като отвориш някоя друга врата?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Нищо не става,лампичката отпред реагира само на двете предни врати.Интересното е,че когато двигателя работи лампичката светва когато се отворят предните врати.
      Аlfa Romeo 146 1,4 16V TS 97'

Comment

Добре де как реагира на пасажерската врата тогава?
        Ако си ми проследил мисълта - това светване и изгасване ме съмнява да не е от бутоните на вратите.
        Но с тая добавка - че светва при запален двигател, почва да ме съмнява, за нещо по-намазано.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 15:29.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Индикаторите работят нормално,показват си коя врата е отворена и коя не.Сигурно е някой тъп кабел ги прави тези мизерии.

Comment

А дали не са омазали нещо алармаджиите? И това го има като вариант.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Привет колеги алфисти,пак за проблема с осветлението в купето.Сега в момента нищо не свети и не знам какво да правя.Проверих бушоните и са ОК,лампичките също.Дали не е някое реле и да е изгоряло.Нека някой помогне ако го е имал този проблем.Благодаря предварително.

Comment

Здравейте всички! Значи аз съм с алфа 145тс. Нито една лампа от осветлението в купето не свети, а всички са здрави пробвах и да ги сменя. Когато отворя някоя от вратите часовника изгасва и се включва датчика за отворен багажник o.0 + този за вратата. Когато пробвам да сложа диод 12v на мястото на някоя си свети нормално Дайте някои савет ако се сещате нещо или да ходя при спец
                  sigpic
                  145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Може би липсва някоя маса, или алармаджиите са омазали пейзажа. Най-добре иди при специалист. Ако нямаш познания по електротехника сам няма да се справиш.

Comment

Да не пиша нова тема ще попитам тук - как може да направя задната лампа на тавана на загасва постепенно ?
                      Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Първоначално публикувано от alfapz Покажи съобщение
                        Да не пиша нова тема ще попитам тук - как може да направя задната лампа на тавана на загасва постепенно ?
                        С нов модул. Има доста схеми из нета

Comment

два въпроса

1.Задната лампа,като се цъкне принципно трябва да си свети постоянно,нали защото мойта,като я цъкна пак си гасне

2.Нито индикатора за отворени-затворени врати,нито лампата,нито централното (ако не е затворена както трябва) не реагират при отварянето и затварянето на едната задна врата някой има ли представа къде може да е проблема не е в бушон 100%
                          Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
                            два въпроса

1.Задната лампа,като се цъкне принципно трябва да си свети постоянно,нали защото мойта,като я цъкна пак си гасне

2.Нито индикатора за отворени-затворени врати,нито лампата,нито централното (ако не е затворена както трябва) не реагират при отварянето и затварянето на едната задна врата някой има ли представа къде може да е проблема не е в бушон 100%
                            1. Да, явно не включва вътре

2. Проблема най-вероятно е в микроключето вътре в бравата. От него се командва осветлението и чек-панела. Може и да се е прекъснал точно този кабел в меката връзка между вратата и купето, но едва ли.

Comment

Аз като я взех моята нито една лампа не ми светеше. Оказа се че всички са или изгорели или са с разкачени кабели. Смених ги и изникна другия проблем. Лампите не се светваха при отваряне на някоя врата. Оказа се че 3-степенния бутон на предната лампа му се гупи средната позиция...с малко нагласяне се оправи и това. Задния плафон го траях около 1 седмица и го изкорхмих, защото през всяка дупка пресветваше...пластината която дава контакт беше прекалено слегната, но ще го оправя и това. Сега имам друг проблем - когато вали шофьорската врата свети че е отворена и съответно свети и лампата. Предполагам че като стане влажно и не дава добър контакт. Дайте съвет какво да направя, май ще трябва да свалям кората на врата.
                              Alfa Romeo 146 1,4 T-Spark - бившата
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Anarki Покажи съобщение
                                ...Сега имам друг проблем - когато вали шофьорската врата свети че е отворена и съответно свети и лампата. Предполагам че като стане влажно и не дава добър контакт. Дайте съвет какво да направя, май ще трябва да свалям кората на врата.
                                Не е лош контакт, а има утечка, сигурно влиза вода в бравата или около нея.

Съвет: Отговорил си сам. Сваляш бравата (отвратително е), сваляш машинката за централното и почистваш много хубаво от цялата смрад буксичката към ключето за отворена врата.

Comment

Working...
                                X